Így juthatsz ingyen hitelhez

LTP

Olvasási idő: 4 perc

Semmi illegális tevékenységbe nem kell bocsátkoznod, a recept egyszerű nyiss lakástakarék pénztári  megtakarítási számlákat (LTP), ha lehet akár a hitelfelvételt megelőzően, majd vedd fel a lakáscélú hiteled amibe beletörleszted az LTP-t.

Ha szeretnéd megspékelheted a történetet egyéb támogatásokkal például lakáshitel törlesztő éves szinten közel 230 000 forint összegig elszámolható egészségpénztárban, adómentes kafetériaként is kérhető a törlesztő részlet támogatás, de hamarosan a 3. vagy több gyermek után még 1.000.000 forintot is elenged az állam a hieledből. De ezek nélkül az extra lehetőségek nélkül is szimplán LTP számlákkal kombinálva is könnyedén kihozható 0%-os összesített THM-mel egy lakáshitel, amikor ugyanannyit kell összességében kifizetni a jövőben, mint a felvett hitel.

Miért működik mindez?

A banki kamatok rekord alacsony szintűek: Sok helyen olvasni, hogy milyen alacsony a kamatkörnyezet, hogy már olyan is előfordul, hogy a bankok egymásnak rövid távon már fizetnek, hogy kölcsön vegye tőlük valaki a pénzüket! Lehet, hogy bármelyikünk elfogadná tőlük, akár ingyen is J

1995 végén a lakossági hitelek átlagkamata közel 32% volt ez mára alig haladja meg az 5%-ot az MNB gyűjtései alapján. Ha a mai hitelkamatok ember nagyságúak lennének, akkor a 20 évvel ezelőttiek 4 szintes házak! Szóval meglehetősen mások a dimenziók és a mértékek amikben gondolkozni lehet. Az egyik ügyfelem mesélte, hogy egyszer vett fel hitelt életében 1995-ben, a 3 évvel később bekötött telefonjára. Akkor 10 havi fizetése volt a csatlakozási díj, pontosan emlékszik máig a kamatra 28%.

A lakástakarékpénztári megtakarítások EBKM-e a kamatkörnyezethez képest kiugróan magas. A 30%-os állami támogatásnak köszönhetően éves szinten az átlagos kamat (EBKM) akár 11%-is lehet. A banki betéti kamatok nem haladják meg a 3%-ot, a prémium államkötvények se adnak 4% feletti kamatot jelenleg, így az államilag garantált, kamatadó mentes 11% valóban kiemelkedő.

Ha 100 000 forintos LTP befizetésen éves átlagban 11 000 forintot keresünk és a hitelünk 100 000 forintjára csupán 5 000 forint kamatot fizetünk az adott évben, akkor belátható, hogy több LTP és a hiteltörlesztő együttes fizetésével kinullázható a hitel kamatterhe.

Mennyi LTP kell?

10 milliónként 2 LTP-re van szükség nagyságrendileg 1 éves kamatperiódus esetén. Persze itt van kamatkockázat, mert évente változik a törlesztő. Amennyiben valaki a kamatkockázatot is ki szeretné zárni, tehát teljesen kockázatmentesen szeretne ingyen hitelhez jutni, akkor 4-5 LTP-re van szüksége a 10 millió forinthoz. Ez teljesen kockázatmentes, ez esetben nem növekedhet meg a törlesztő és a visszafizetendő sem. Természetesen ha valaki előre gondolkodik, és a hitelfelvétel előtt nyit LTP-t akkor könyebb helyzetben van. Minden eset egyedi, mindenkinek más a jövedelme és más összeget tud havonta törlesztésre fordítani, így mindig személyesen lehet ezeket az egyedi ajánlatokat összeállítani. Bármilyen kérdés, konrét ajánlat kapcsán szívesen támogatlak.

De ne gondolkozzunk kicsiben az egy éves kamatperiódus mellett elérhető 2,6%-ot THM esetén 40 millió forint hitel esetében 9 lakásszámla elegendő ahhoz, hogy kevesebb, mint 9 év alatt 40 millió háromszázezret kelljen visszafizetni, ennyi adószámhoz nyilván nagycsaládi összefogás kell, de lejáratot követően a lakásszámla más nevére is újranyitható, így mindenki sorra kerülhet és természetesen időközben is átruházhatóak a lakásszámlák közeli hozzátartozónak, ha az élet átírja az eredeti terveket.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük