Építés-Bővítés célú Jelzáloghitel

Egyrészt saját telekre, nem üzleti célú ingatlan építésére felvehető hitel, másrészt meglévő lakás vagy családi ház legalább egy lakószobával való bővítésére igényelhető hitel.

Építésű célú jelzáloghitel

Bármilyen Magyarország területén található, saját telekre tervezett, nem üzleti célú ingatlan, tehát családi ház, nyaraló, üdülő, ikerház építésére felvehető hitel, amelynek fedezetéül az adott ingatlan szolgál.

A hitel felvételének feltételei közé tartozik, hogy a hiteligénylő rendelkezik a telekkel, jogerős építési engedéllyel és tervdokumentációval.

A sikeres hiteligénylést követően a hitelintézetek általában több szakaszban folyósítják a felvett összeget előre meghatározott építési szakaszok befejezése után.

Bővítési célú jelzáloghitel

Bármilyen, Magyarország területén található ingatlan, tehát lakás, családi ház, ikerház vagy sorház legalább egy lakószobával történő bővítésére felhasználható jelzáloghitel, amelynek fedezetéül az adott ingatlan szolgál.

A hitel felvételének feltételei közé tartozik a helyi építési hatóság engedélye. Érdemes az engedély beszerzését követően azonnal bankot választani, így egyszerűbb a hitelintézet speciális feltételeinek megfelelni. A folyósítás általában a bővítés meghatározott építési szakaszainak befejeződését követően történik.